Tosai Punya Pasal

Adam pesan tosai pada papa. Papa balik agak lewat, Adam sudah pun tertidur. Namun, tersedar kembali setelah papa pulang.

" Mana tosainya? ".

" Waaaaaaa.... Mana kuah yellow? Adam makan dengan kuah yellow je. Waaaa.... "

Adam menangis sebaik melihat tosai dihidang bersama chadni dan kari. Sedangkan Adam hanya makan kuah dal. Kasihan melihat anak kecil menangis. Tangisan spontan kerana dia sangat-sangat mengharapkan tosai yang di makan bersama kuah dal. Hihii...

Sedangkan, pada masa biasa, Adam mudah untuk di bawa berbincang. Boleh sahaja ditukar menu. Oleh itu, kejap lagi kami akan serang kedai mamak berhampiran. Tosai satu!!!!

10 comments:

  1. aai adam, kita geng lah nampaknya.. aunty pun suka tosai ni... best kan?

    ReplyDelete
  2. Comel sangat! Nak tosai satu jugak!!

    ReplyDelete
  3. hahahah....lawak la adam...like mother like son...sama je adam ngan mak tak dpt smapi menangis hehe... (teringat peristiwa tu hahahhaa...jgn marah erk mama)

    ReplyDelete
  4. alahaiii sian adam.... nasib mama n papa dia nak g terjah kedai mamak.. :-)

    ReplyDelete
  5. ehem pandai adam meragam..mujur adam ada mama & papa yg sayangkan dia !!..

    ReplyDelete
  6. Salam~ Zam datang melawat ke sini dari segmen Lyssa Faizureen ('',) Sorry sebab lewat blogwalking ke blog anda

    http://zamani84.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    Okay, got to go now~ Have a Pleasant Day, Friend ;)

    ReplyDelete
  7. Adam suka makan tosai....anak ema suka makan roti canai jer

    ReplyDelete