Memikat Dan Terpikat

Di kawasan perumahan kami, di adakan kelas taekwando pada setiap Selasa, malam. Mama teringin sangat untuk masukkan Adam ke kelas taekwando. Bukanlah untuk mengganas, namun untuk berkawan. 

Maklumlah, school Adam jauh dari kawasan rumah. Oleh itu, jika main di playground pada petang-petang, Adam memang tiada kawan. Mengendeng-ngendenglah dengan sesiapa yang sudi untuk bermain bersama. Kebiasaannya, budak-budak besar ni memang tak mahu bermain dengan mereka yang di tahap adik-adik ni.

At least dengan adanya aktiviti seperti ini di kawasan perumahan kami, maka Adam akan mendapat kawan. 

Satu malam, mama turun bersama Adam. Menjamu mata melihat aksi kakak-kakak dan abang-abang berlatih taekwando. Owh... terdapat juga beberapa orang adik-adik yang masih belum mampu menerima arahan. Rasanya, maybe parents mereka hantar untuk mengajar anak bersosial.


Adam follow dari jauh. Nampak gaya memang dah terpikat. Terus tanya mama bila boleh masuk taekwando. Ikutkan mama, boleh aje Adam nak join. Cuma, mama minta Adam fikirkan dulu : enroll di sini atau di school next year. Sebab, di school itu, taekwando diwajibkan.Susah lah nak main fight dengan Adam lepas ni. Sebab Adam ada skill teakwando :)

2 comments: