777

Kapal Terbang Lipat | Origami

Balik dari school, tengok ada kapal terbang kertas di tangan Adam. " Friend Adam buat ". Tetiba mama kagum. Walaupun simple, kagum la. Sebab Adam belum pandai lagi. Projek main-main origami di rumah, Adam follow sikit-sikit. Selalunya, mama kena tolong. So, yang ini, budak umur berapa ye? Tapi, Adam kata dia share makanan dengan Afiq, which is setahun older. Wahhh.... so, next year, Adam boleh buat sendiri la kan kapal terbang kertas. Hihihii...


Talent budak ni lain-lain. Ada budak pandai itu, ada budak pandai ini. Mama pernah melihat satu lukisan budak sebaya Adam yang bagi mama memang cantik. Macam budak dah sekolah. Fuuuhhh.... memang dia ni artis la. Dalam hati, terus rasa nak ajar Adam melukis dan mewarna. Papa, tolong mama!


So, hasilnya, malam tadi kami berorigami. Owh, set origami ini adalah hadiah dari goody bag birthday seorang kawan Adam. Cantik dan bewarna-warni. Memang tiada junk food dalam goody bag tu. Hihihi...

Adam memang seronok main la kan. Hasil semalam hanyalah kapal terbang kertas dan burung.



7 comments:

  1. hehe..dulu ska gk wat..jom terbang brsma..

    ReplyDelete
  2. anak2 mak pun suka gak buat mcm2 dr kertas ni..pastu abis bersepah dlm umah!!

    ReplyDelete
  3. si anak-anak selalu minta buatkan kapal..pastu pergi beilik air..letak kapal dalam baldi...

    ReplyDelete
  4. pasni ajar adam lipat kertas jadi unta plak.huhu

    ReplyDelete
  5. tgk adam main, tingat zmn kcik2 dulu :-)

    ReplyDelete
  6. yupp lain budak lain ragamnya.. anak lain2 pun lain karenahnya..

    anak akak yg perempuan sulung bukan main bising macam mak joyah dan pandai melukis, yg no 2 senyap sangat2,.. pegang pensil pun belum nak reti tapi buka skru terer sangat, yg no 3 walaupun blum pandai cakap betul.. tp dah tunjuk 'mulut murainya'...

    kekadang suka tengok ragam anak2 kann...

    ReplyDelete