Chicken Licken

Semalam Adam di supply dengan buku ini - Chicken Licken. Mama bacakan bukunya kepada Adam. 


Tajuknya sangat catchy. Sesuai untuk belajar English literature. Cuma, kurang pasti dengan penyampaian mama. Fahamkah? Atau bosan kerana mama membaca dengan mono tone. Hihihih... keletihan sebenarnya. 

Namun, mama berharap agar Adam bawa balik buku itu semula pada hari ini. Rupanya tidak. Semalam sahaja. Hmmm...

Mama jumpa ini. Sesuai sangatlah untuk dijadikan supplement kepada buku tu. Walaupun sedikit berbeza berkenaan what's falling down from the sky dengan ending, namun cukup la untuk pemahaman budak. 



Later, maybe mama boleh draw ikut jalan cerita Chicken Licken. Seronok bila Adam happy ;)

6 comments:

  1. Mama Adam; seronok kan bila baca buku utk anak..
    sy pun klu time 'rajin' adalah juga baca..
    tp klu penyakit M tu dtg..hehe..
    Set Glorier tu pun tak habis bagi tgk Pa'e lg..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Glorier? erkkkkk... rasanya dah berhabuk kt rak. hihihi

      Delete
  2. best perr baca buku kat kanak2 kan..teringat cerita baby day out...^_^

    ReplyDelete
  3. ema jrg beli buku bahasa...selalu belikan matematik utk kakak..

    ReplyDelete