Dinasour Bertelur Lagi | Harapnya Kali Ini Menetas

Projek di pagi minggu. Alhamdulillah Adam tidur awal sekarang. Bangun pun awal la :)

So, untuk mengisi masa sebelum ke mana-mana di hujung minggu, Adam membina sebiji dinasour egg. Besar! Bukan seperti dulu, telur kali ini lebih besar. Silap mama kerana tiup belon besar-besar. Patutnya, biar saiz kecil aje. Hihihi.

Spring cleaning meja di office, mama bawa balik sedikit recycle paper. Yang colourfull la.... hitam putih tak mahu. Hihihi.. memang bawa untuk projek ini. 

Aksi Adam yang gembira di pagi hari.




Koyak-koyak kertas, terus gam pada belon. Adam buat intro sahaja, sudah bosan. Seperti dulu, mama lah yang kena sambung. Sebab itulah sepatutnya tiup belon yang kecil sahaja. Hihihih. Habiskan juga, kerana Adam nak bawa pergi school untuk main dengan friends. Dinasour egg yang dulu juga, ada di school. Adam bawa pergi school dan tak bawa balik semula.

Sebab dah cantik colour nya, tak perlu susah payah nak colour kan lagi.



8 comments:

  1. lamanye tak buat gini, tampal & gam kertas atas belo..guna gam ape ek? kalau dulu kat sekolah, pakai tepung kanji tu kan? nak try buatlah dgn anak2:)

    ReplyDelete
  2. wah..ni adam ke mama dia yg nak main nih ? ^_^

    ReplyDelete
  3. tanx follow wanie :D nice blog aunty :D
    comel adam tuh ^__^

    ReplyDelete
  4. dah menetas blum dinosaur tuh..heheheh

    ReplyDelete
  5. besarnyer telur dinosour, slm kenal follow back

    ReplyDelete
  6. tiba2 menetas lak anak dinosour, ha sudah...hehe

    ReplyDelete
  7. kreatif telur yg baru tu...hehee

    ReplyDelete