Belajar Microsoft Office - Ms Word 2007


Tajuk! Bukan mama yang belajar :) Juga bukanlah enroll kan Adam ke kelas formal. Sebenarnya, ini adalah new obsession untuk Adam. Sibuk nak menyentuh laptop mama. Daripada taip merapu di google, mama buka la Ms Word. Kenapa tak 2010? Sebab ini ajelah yang mama ada :)

Kalau dengan iPad, rasanyanya semua Adam tau. Sekarang ni, sedang nak berjinak-jinak dengan laptop pulak. Sentuh-sentuh mouse. Pakai laptop ni kan susah sikit. Ye lah, semuanya nak kena scroll. Bukannya touch screen.


Umpama orang mendapat gadjet baru, semuanya nak di explore. Seronok rupanya menaip ni. Selama ni asyik menulis di kertas sahaja. Salah kena padam manual. Kalau tertekan kuat masa menulis, dah susah nak padam sampai hilang kesan 100%.

Boleh kecik besarkan font. Guna spacebar, caps lock, delete, backspace dan enter. Itu sahaja. Teruja sangat si anak bujang. Belum lagi mama tunjuk yang word ni boleh tukar font type, font colour, masuk gambar sebagainya. Memang tak boleh tunjuk. Alamatnya, berebut laptop la karang. Unless... hihihiih.. i wish!


Inilah budak zaman sekarang. Pendedahan begitu banyak. Mana tak pandai! Jauh beza dengan zaman mama dulu. 

Nampak penuh muka Adam. Anak mama macam dah bulat sikit mukanya. Tapi, berat tak naik pun.

6 comments:

  1. setuju...js terketar2 nk mencari tool tp anak2 hurmmm cepat je jumpa...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah... Beza budak2 ngan org tua ni kan?

      Delete
  2. asyraaf pun dah pandai tahu mn nak enter, ESC, arrow kiri kanan semua...sbbnya ari2 main game racing car hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. First time adam sentuh laptop. Game racing adam main kt ipad. Senang giler nk kontrol.

      Lepas2 ni pandai la

      Delete
  3. bgus la. seawal umur adam dah di dedahkan ngan IT, mana tau nanti leh jd mcm bill gates.

    hehe. apa pun, chii nk ucapkan salam lebaran buat MA dan family.

    ReplyDelete