Montessori Language Activities

Satu lagi online resources. Yeay! Happy! Ingat lagi masa dulu-dulu. Mama kena buat sendiri pakai powerpoint. Ambil masa, dan ... yang pastinya, tak cantik. 

Lagipun, untuk budak kecil, tak sesuai la konon nak bagi video ni. Banyak mama kasi kertas aje. Hihihihi... alasan semata. Sebenarnya, mama yang kurang terdedah dengan pelbagai material menarik yang free ni.

Malam tadi, sempat la kami meluangkan sedikit masa bersama-sama. Apa aktivitinya? Membaca. Hihihi... sebenarnya, mama test Adam baca je. Tapi, sorry ye Adam, bukan niat nak test. Sebab, orang kata, jangan test anak. Takut dia terkedu, langsung tak nak belajar dah...

Kalau nk ikut, memang simple English Adam dah boleh baca. Cuma telah diperkukuhkan lagi dengan video yang menarik ini baru-baru ini. Menarik tau! Anak-anak menyanyi, tak sedar pun tengah study. Sedar-sedar, dah pandai. Hihihi....
  
Montessori Language Activities

Video ni, tanpa sebarang suara ye. Tiada sound. Macam flashcard, cantik cuma slow sikit. Jenuh Adam menunggu. Siap komplen lagi. Hihihihi... Tak macam yang ni, kelajuan yang memuaskan. Tak boleh guna selalu, takut Adam bosan.

4 comments:

  1. Syabas mama..rajin berusaha melatih dan mengajar adam

    ReplyDelete
  2. bagusnye.. nanti nak cuba untuk my anis jugak lah.. tq..:)

    ReplyDelete
  3. @Mak lagenda bersemangat ni mak! tahun depan ak masuk tadika :)

    ReplyDelete