Amalan Yahudi Ketika Mengandung

Amalan ketika mengandung.... hihihi.. bukan mama yang mengandung, tapi anti ni ha... Bunting pelamin. Dah alang-alang membantu mencari amalan mengandung ni, mama share kan sekali. Ha... siap letak tab khas lagi kat atas tu. Senang untuk refer.

Amalan ni, sebenarnya ajaran Islam. Cuma, bangsa Yahudi yang dikatakan bersungguh-sungguh mengikutnya.

Sumber asal dari sini
Sebaik mengetahui diri mengandung, si ibu akan sering menyanyi dan bermain piano. Juga membeli buku matematik dan menyelesaikan masalah matematik bersama suami.
      Untuk umat Islam, amalkan berzikir dan mengaji. Di masa-masa lapang, perdengarkan ayat Al-Quran. Jika mampu, khatam Al-Quran semasa mengandung. Supaya, otak anak teransang sejak dari dalam rahim. 
Amalkan makan badam dan kurma bersama susu. Makan juga ikan tanpa kepala.
Susu amat baik untuk perkembangan otak. Elakkan kepala ikan kerana terdapat enzim yang dapat melemahkan otak. Owh, badam yang di blend bersama susu ni, selalu juga diamalkan oleh ibu-ibu yang menyusukan anak. Ostematrix Shaklee adalah sumber kalsium, magnesium dan vitamin D yang sangat penting. Tanpa magnesium dan Vitamin D, penyerapan kalsium tidak berlaku secara optimum. Nak cuba ostematrix Shaklee? Jom baca lain-lain info ostematrix Shakee.



Amalkan makan pil minyak ikan.
Minyak ikan adalah sumber DHA. DHA penting untuk pertumbuhan otak yang sihat. Omega guard Shaklee adalah sumber minyak ikan dengan omega 3 dan sumber DHA dan EPA terbaik. Nak tau lebih pasal omega guard Shaklee, refer sini ok =)



Amalkan memakan buah sebelum makan nasi.
Rasionalnya, supaya segala vitamin di dalam buah sempat diserap oleh badan sebelum termusnah akibat proses pencernaan nasi etc yang kita makan. 
Beribadah.
Kedudukan kepala yang lebih rendah daripada badan akan menggalakkan pengaliran oksigen ke kepala. Solat lima kali sehari akan membekalkan oksigen yang secukupnya kepada badan kita.

Namun, ransangan yang terbaik untuk baby adalah degupan jantung ibunya sendiri. Jika si ibu sering stress, baby juga akan stress. Sebaiknya, jika degupan jantung ibu tenang, baby akan merasa sangat tenteram dan selamat di dalam rahim ibunya.



Siapa nak dapatkan produk Shaklee ni, boleh lah contact seperti di bawah.


Ida 
Shaklee Independent Distributor [ID No : 954336]
ida.adyani@gmail.com
whatsapp : 012 629 5415

* These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease

6 comments:

  1. see...xnk kalah kn....btw, good info bcoz i'm practising it rite now :-)

    ReplyDelete
  2. killing more birds with one stone :)

    ReplyDelete
  3. a'aa mkn buah sblm mkn ns.. ni kdg2 kita tervbalik kan... mkn nasi dulu br desert..

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Lily nk katakan Bangsa Yahudi adalah bangasa terbaik walaupun terlaknat. Mentaliti mereka adalah menjadi bangsa pilihan Allah (kepercayaan agama mereka adalah itu). Mentaliti itu menyebabkan mereka sentiasa berusaha menjadi yang terbaik.

    Mereka gesa setiap ibu yang mengandung agar buat sehabis baik untuk bayi dalam kandungan. Dengar lagu yang menenangkan, ilmu geografi muzik dan matematik sains melalui mp3. susu ibu untuk bayi. Dan sebagainya. Emosi juga kena jaga. Jangan marah langsung.

    Saya harap saya dapat praktis semua input2 di atas jika tiba giliran saya suatu hari nanti (kahwin dan mengandung). Setiap ibu mahukan yang terbaik untuk anak mereka bukan?

    Kita sama2 harap generasi kedua kita adalah yang TERBAIK seboleh2nya. InsyaAAllah.

    ReplyDelete
  6. saya setuju dengan apa yang dibentangkan oleh Lilynrman...

    ReplyDelete