Aktiviti Malam Di Kuala Lumpur

Hihihi... tajuk entry... di Kuala Lumpur! Sebenarnya di rumah sahaja :) 

Kebasahan kerana hujan lebat, mama biarkan Adam sendirian. Tengok tu... mood rajin datang.


Nampak tekun kan? Jom kita intai apa dia buat. Owh... free writing. Suka-suka menulis dan suruh mama bunyikan apa yang ditulisnya.


Tak clear, kita zoom dekat. Besar kecik besar kecik. Asal ada ruang, Adam tulis.


Sebelum mandi, sempatlah mama tinggalkan sedikit amanat. Hihihiih... Ye la, Adam kata " Mama, hari ni Adam nak study banyak ". " OK ". Mama bacakan instruction untuk buku yang Adam buka. Sempat la tunggu sekejap. Dua soalan dia buat. So, mama mandi. Instruction ditinggalkan untuk dua pages.

Sesudah mandi, mama tengok lagi. Eh, tak buat pun. Dah agak dah. Kalau free writing macam kat atas je yang dia akan buat tanpa mama. Kalau aktiviti lain, mama ada kat sebelah. Kena tunggu dia. Padahal, boleh buat sendiri. So, tangan mama sibuk mengambil gambar aje lah :)

Buku ni, kononnya minggu lepas dah habis. Tapi, baru habis tadi.



Almost sebulan. Ok lah, sebab Adam tak buat buku lain pun. Pulun yang ini je. Alhamdulillah. Mama dah ready. Dah beli buku lain untuk Adam. Simple sahaja. Tapi, move to next level la pulak - addition.


Tak mahal pun.... murah sahaja.


Sebenarnya, lepas majlis birthday Adam hari tu, mama dah bagi intro. Mama tulis nombor-nombor untuk Adam buat. Macam kat bawah ni. Tapi, ye la... tak cantik kot... Tapi, nampak macam Adam boleh tangkap apa yang mama ajar. Boleh la sikit-sikit. Next time mama share. 


Sambil-sambil Adam study tu, mama turn on tv. Layan cartoon. 


Layan dinasour ni.... semalam papa buat, cantik dan complete. Masa tu, malas nak snap gambar. Lepas tu, biasalah, Adam cuba buka dan buat. Patah ekornya. Jadilah macam di bawah ni. Hihihi... incomplete version. Tulang-tulang yang Adam cabut, mama tak pasang pun.


Tiba-tiba, Adam minta beli kaler baru. Kenapa? Kan masih panjang. Water colour mama dah beli banyak, sebab dulukan asyik-asyik guna watercolour. So, cepatlah habis. Pencil colour ni, jarang di sentuh. So, walaupun dah masuk dua tahun, masih macam tu.... Anak sorang, barang masih complete. Tahu simpan barang sendiri lepas guna. Ha tengok. Saiz jumbo lagi. Sebab beli masa Adam kecil.


8 comments:

  1. jelous tgk colour pensil tu...asyraaf pun dah wasalam tah mn2 wlpn letak dlm bekas pensil huhuh

    ReplyDelete
  2. @syawalsimpsons Adam tidur lewat. perlukan banyak aktiviti

    ReplyDelete
  3. aktiviti yg bermanfaat di malam hari..ehehe

    ReplyDelete