Rewards Stamp Untuk Adam

Semua orang menyukai rewards. Even mama, jika diberi rewards akan rasa berbunga-bunga hati. Sama juga keadaannya dengan Adam. 

Sebenarnya, di awal tahun, mama bercadang untuk memberikan rewards di atas kerajinan Adam dengan menampal sticker seperti bintang, good job etc. Kononnya nak customize. Sebab tak jumpa sticker yang sesuai. Kenapa nak memberikan rewards kepada Adam? Sebab, Adam sangat eager untuk mendapatkan rewards walaupun hanya ini yang mama beri pada mulanya.


Kalau Adam rasa dia berjaya buat sesuat dengan baik, dia akan tanya " Boleh dapat star ke ni? Mana star? ". Bermodalkan pensil, mama rasa telah berjaya memotivasikan Adam.

Disebabkan susah mendapat sticker idaman, akhirnya, mama cari stamp pula. Yang macam di zaman kanak-kanak dulu. Dulu, banyak je rasanya. Bila dicari, tak jumpa pula. Akhirnya, mama jumpa ini.


Gunanya, macam ini. Hasilnya? Bersemangat Adam nak study. Tak payah suruh pun. Cuma perlu tunjukkan apa rewards yang Adam akan dapat jika dia study. Hihihihi. Suke!


3 comments:

  1. baguskan camni...lagi semangat anak2 utk berusaha..hihi..

    moga berjaya ye mama adam...

    ReplyDelete
  2. assalam..mama respect kat MA..rajin menggunakan berbagai2 cara utk mengajar adam..semuga info ini dpt dijadikan panduan olh semua..

    ReplyDelete
  3. bgusnya wat camni.. lnkali leh ikut gak cara ni :-)

    ReplyDelete