Puzzle Baru In The House

Main puzzle? Puzzle yang mudah saja. Saiz puzzle ni sebesar kertas A4. Kebaikan main puzzle, refer sini

Dah lama sebenarnya kami tidak main puzzle. Mungkin jemu. Cuma, baru-baru ni, jumpa puzzle ni di Mr. DIY. Material kayu, dan harga murah! Next visit, rasa nak beli lagi. Berbeza dengan puzzle yang di beli di kedai-kedai buku popular, harga mahal, dalam RM20++. Yang ni baru RM4.50. Hi.. mana tak teruja nak membeli :)

Yang bestnya puzzle ni dari puzzle Adam yang lain adalah : materialnya kayu ( of course la lebih tahan lasak ), siap ada nombor lagi. So, jika Adam blur nak letak puzzle tu di mana, mama suruh kira love tu aje. Settle masalah! Nak harapkan gambar, budak sebesar Adam ni buat sendiri, boleh blur jadinya. Dengan adanya love tu, Adam boleh kira sahaja.


Ini prosesnya. Sebab hanya ada 16 keping sahaja, tak sempat bosan. Bolehlah main 2 - 3 round sebelum bosan.


Akhirnya, siap! Seronok la Adam dapat puji-pujian. Siapa lagi yang memuji jika bukan mama :)




Nanti-nanti, nak main balik la mama punya handmade puzzle ni.

4 comments:

  1. tingin nak dtg uma mama :-)

    ReplyDelete
  2. oh tidakkkkk!!! saya pun dh teruja n xsangka, murah yg amat.. hihi

    lenkali nk beli gaklah.. hihii

    ReplyDelete
  3. Yeah..puzzle yg ni mmg nmpk lbh menarik dan mmg tak sempat la si adam tu nak bosan membuatnya.

    ReplyDelete
  4. tgg mia besar sikit, boleh ler beli..sekarang yang ada pun banyak disepahkan saja...

    ReplyDelete