Penambah Selera Makan

Makan ramai-ramai akan menambah selera makan! Terbukti! Tidak perlu mama bersusah-payah membeli pelbagai vitamin. Makan berebut-rebut memang sedap!

Terbuktilah apa yang teacher Adam kata. Adam tiada masalah makan di nursery. Dia makan boleh tahan banyak! Cuma, di nursery, menunya jarang nasi. Jika makan nasi, lauknya adalah soup based. Kiranya, jika Adam tidak berapa makan nasi di rumah, mama tidak lagi risau! Sebabnya, maybe Adam telah makan kenyang di school :)


Hihihi... lupa nak snap gambar Adam makan beramai-ramai di kampung. Berselera makan beramai-ramai. Satu meja, penuh dengan budak-budak kecil ni aje.


Teringin juga nak try petua Intan Berlian ni, tapi, takut Adam jadi gemuk pula. Hihihihi.

9 comments:

  1. sonok la die mkn ramai2..baru meriah. :)

    ReplyDelete
  2. selalunya cenggitu.. nak pulak dikelilingi ramai kawan.. makin berselera jadinya.. ;)

    ReplyDelete
  3. adam sronok mkn sbb ramai kwn.. kalu kat umah, xda kwn.. tu yg nmpk mcm dia xberselera mkn kan..

    alisha skrg ni mmg dh byk mkn.. nasi sehari 2 3 kali.. tp bila timbang naik setengah kilo je sebulan.. hahahha.. jenis mcm ibu dia, mkn byk tp bdn susah nak naik..

    ReplyDelete
  4. betul3x...mkn ramai2 bertambah selera hihi

    salam perkenalan dr wani follower ke 91 :)

    ReplyDelete
  5. mia tak ada masalah makan...sorang2 pun kalau lapar mesti dia makan..heheh

    ReplyDelete
  6. Qayyum dulu masa dia kecik2 dulu memang susah sangat nak makan, kekadang tu risau kita, bila tunjuk nasi je nangis, Sumaiyyah pun sama... tapi bila start je kindergarden ok teacher siap cakap bagus makan mesti habis bila kat rumah menjerit mama suruh makan pun tak nak nangis ada le

    kunjung disini sambil memfollow

    ReplyDelete
  7. klu dia cukup makannya, dah kenyang perutnya makan di nusery, mama tak perlu la risau2..

    ReplyDelete
  8. ehem..berselera adam makan dgn kawan2nya..semuga adam sihat2 selalu...

    ReplyDelete