Jalan-Jalan Ke Book Store Mencari Avengers

Semalam, mama berjalan ke kedai buku dengan Adam. Pusing punya pusing. Kedai buku yang besar di Bangsar. Suka datang sini, sebab macam-macam ada. Tapi, kedai dia baru berpindah, macam susah sikit kami nak mencari buku. Masih belum biasa dengan susun atur yang baru.

Dari tingkat satu, naik ke tingkat dua. Adam masih dok pilih-pilih buku apa yang dia nak. Lama juga mencari. Berkesudahan dengan tiada buku yang dicari. Sedikit hampa kerana kedai punya besar, tapi tidak dapat lah buku yang diidamkan.

Akhirnya, jumpa juga di 7Eleven. Haaaa.... inilah bukunya.... Adam suka koleksi buku komik macam ni. Adam beli tengok-tengok gambar sahaja. Penuh warna-warni. Patutlah budak suka :)





Selalunya, dalam komik adalah sedikit aktiviti diselitkan. Tapi, kalau main Sudoku yang pakai simbol macam ni, mama pun tak lalu nak main. Adam, memang tak reti lah kan....

4 comments:

  1. uncle nak pinjam buku avengers tuh boleh tak Adam...hehe

    ReplyDelete
  2. bleh uncle..... tapi, uncle kena wat story telling dulu

    ReplyDelete
  3. soduku tu.. sy pun xtau main.. tgk pun xpaham apa2..hihi

    ReplyDelete
  4. komik gini kalau tgok pic warna warni mmg best,tp klu minta dibacakan kadang naik seh jugak.tak best macam buku cerita.itu sayalah.haha..

    ReplyDelete