Stickers Posting - Best Activity Ever

Best activity ever. Kenapa? Budak mana lah yang tak suka aktiviti tampal menampal ni kan? Ada ke yang tak suka? Tak tahulah mama, tapi, Adam SUKA!

Kalau rasa-rasa perlu menyibukkan diri memasak di dapur, inilah yang mama rasuah pada Adam. Tapi, rasuah-rasuah pun, ada la benefit dia. Stickers posting ni sebenarnya bagus untuk develop perkembangan motor halus kanak-kanak. Lagi kecil sticker yang diberi, lagi mencabar. Bermakna semakin bagus. Cuma, kalau bagi pada Adam saiz yang tiny tu, memang tak boleh concentrate la. Kejap aje. Bosan. So, saiz-saiz macam ni, sangat sesuai untuk anak mama yang ini. Adam akan fokus sehingga habis semua sekali. Tak dengar langsung suara Adam. Begitu khusyuk.... nak-nak pula, stickernya adalah penyelamat dunia.


Selalu, Adam main tampal-tampal atas sticker book yang plain aje. Yang ini papa jumpa. Best juga. Ala-ala 2 in 1 pula. Kira main pattern matching la pulak.


Akhirnya, mama suka dan anak pun gembira. 

16 comments:

  1. Budak2 memang suka betul ngan stickers ni, my nephews pantang tgk kat kedai...huhu

    ReplyDelete
  2. berapa umur adam ni yaa...dia tak tampal kat merata tempat ker...izan tak berani lagi bagi mia main tampal2 ni...kot nanti habis almari dinding serta yang tak sepatutnya bercorak..hehehhehe...

    ReplyDelete
  3. saya sk bc cite pasal pmbelajaran adam ni.. bkn pe.. nanti sampai ms, blh sy apply kat alisha pulak..hihii

    ReplyDelete
  4. bagus aktiviti tampal sticker nie.tambah2 ada gambar superhero kesukaan.mmg best ever activity la..:)

    ReplyDelete
  5. @yayansmum : betul la... Budak2 suka stickers ni

    @izan : so far, adam hanya buat ditpt yg sepatutnya. Dia ada byk stickers book. Hanya tampal di sticker books.

    @intan : yg byk skrg, aktiviti seni aje. Adam liat juga kalau nk diajar membaca. Kalau kita yg bacakan buku, mmg la dia suka

    @puankutu : boy la kan.... Suka la ada hero2 penyelamat dunia

    ReplyDelete
  6. Wa..good adam!! Tampal kat book je yeh..jgn tmpal kat dinding taw..nnt mama marah

    ReplyDelete
  7. @mak : mamanya garang... So, x berani la adam

    ReplyDelete
  8. x penah jumpe lagi sticker gini..nak kene carik ni..sebb faveret darwisy sambil² tu boleh belajar matching pulak

    ReplyDelete
  9. hurm...seriusly..chii x terpk pun pasal aktiviti ni..mayb chii leh kasi pada anak buah..thanks utk sharing ye

    ReplyDelete
  10. @ibu darwisy : cari kt speedy video.... Sbb kt mph x pernah jumpa pun... X tau kalo ada. Best darwisy nnti sbb watak ultraman kan..

    @chii : seronok anak buah nnti. Terpaksa bagi budak2 dgn mcm2 aktiviti. Nk ajar directly, dia x mahu..

    ReplyDelete
  11. one day, sy akan jadikan blog akak sbg rujukan utk aktiviti dgn anak2.

    update selalu tau =)

    ReplyDelete
  12. semua budak sukalah main tampal-tampal ni..tak kira kat mana pun

    ReplyDelete
  13. @munna : heeee

    @mama ema : itu lah..... Sticker mmg budak suka kan?

    ReplyDelete
  14. anak buah papa mifz pun gomar main stick2 nih...hehe

    ReplyDelete
  15. @maya & papa mifz : best activity ever!

    ReplyDelete