Scribble art - Contengan Seni

We are doing scribble art! Seronok juga. Hasil contengan yang menjadi cantik. Picaso in the making. Picaso? Or Leonardo Da Vinci. Heee....

Suppose kami nak guna crayon untuk aktiviti ini. Sebab, colour nya akan lebih terang dan colour blending pun maybe lebih baik. Cuma.... Mana ye crayon Adam? Tak jumpa pula. So, Adam guna kaler pencil sahaja.





Seronok juga aktiviti ni. Next time boleh cuba dengan watercolour pula.







Benefit? Ala-ala self-expression. Thru art la konon. Tak kisah la apa faedahnya, janji ada juga aktiviti berfaedah untuk kami berdua. Actually, kalau dibenarkan Adam untuk totally free mengekspresi dan meng explore, maka, self-confidence akan meningkat. Cuma, mama masih guide Adam sebab... Adam masih perlukan guidance. Asyik tanya nak buat macam mana. Hopefully, by end of this year, mama boleh sediakan tools, dan lepas tu, Adam buat sendiri. 

17 comments:

  1. How old yer adam ni?? X per guide dulu lm2 sure die yg terlebey2 nnt idea nya

    ReplyDelete
  2. eee best pulak.. tak sabar nak ajar alisha buat jugak..hihii

    ReplyDelete
  3. waw.. bgusnyer.. huhu.. boleh guner ni utk bbm nak ngajar nt. huhu

    Jom baca sebentar..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

    ReplyDelete
  4. wow..idea yg menarik..nak tanye mama adam la..bile dah siap ni selalu mama adam buat ape ek? liminate or what?

    ReplyDelete
  5. @Lidia : adam ni 3 tahun 7 bulan. 4 tahun la :)

    @Intan & L : boleh2, buat la... simple aktiviti tapi mcm seronok

    @ibu darwisy : tak laminate pun.... cuma saya masukkan dalam folder. konon, nk buat supaya adam boleh tgk balik, tapi, tak buat pun lagi. folder tu, saya sorok :p

    @mama ema : boleh dibuat. time tak tau nk buat apa2, boleh cuba :)

    ReplyDelete
  6. adam jgn buat contengan di didik yer adam...:)

    ReplyDelete
  7. @papa mifz : setakat ni, xde. Heee.... Kertas banyak

    @maya : nk beli? Heee

    ReplyDelete
  8. quite impressive...pasni leh cuba style lain pula =)

    ReplyDelete
  9. kretifnyeee akak..tak pernah terfikir nak buat macam ni =)

    ReplyDelete
  10. fuyoo kreatifnya..geram tgk adam ni..comel!

    ReplyDelete
  11. wah seronoknya adam... aktiviti mcm ni memang seronok utk anak2...

    ReplyDelete
  12. bagus aktiviti nie.bley apply dekat aiman nti.:)

    *mama adam,word verification tu better buang.sy pun dh pening nak komen.sory..:)

    ReplyDelete
  13. Mama..rasanya smlm mak dah komen kat n3 nih..apsal x de yeh komennya??

    N mak jugak ada mohon mama buat verification word kat kotak komen nih. Leceh nak drop komen

    ReplyDelete
  14. boleh pinjam idea ni...

    **boleh tak buang word verification kat komen? mungkin lebih mesra pembaca =) sebab kdg2 tak jelas word dia

    ReplyDelete
  15. Erk... X perasan ada word verification. Sorry... Dh buang.

    Mmg x suka bila nk drop komen kena verify ni. X sedar sendiri ada. Huuuk..

    ReplyDelete