Santai Di Hujung Minggu

Hari ini, awal pagi mama bangunkan Adam. Ajak ke tasik. Sebab? Dekat playground rumah kami, ramai budak-budak yang main kayu dan batu. Entahlah.... kayu dan batu bukanlah sejenis permainan. Adam pula, selalu dimomokkan oleh mama dia - main itu bahaya, buat ini bahaya, dekat situ bahaya and such. So, bila nampak bebudak main batu dan kayu, dia TAKUT! 

"Mama, budak-budak main kayu. Main batu. Bahaya! ". So, petang-petang bila berkesempatan ke playground, kami balik tanpa bermain jika ada yang bermain ala-ala komando gitu. Kesian pula.... so, mama bawa la tasik di pagi hujung minggu ini. 

Heee... Takde la gambarnya. Sebab MALAS. Tapi, cadangnya, esok nak datang lagi. Bawa roti untuk bagi ikan di tasik makan. Asyik melihatnya :)

Owh... asyik-asyik menggunting garisan lurus, rupanya dah boleh menggunting apa-apa bentuk sahaja. Hahaha.... Hand grasping semakin baik. Harap-harap cepat la pandai memegang dengan betul!

Kalau tiada gambar, ibarat makan nasi tiada lauk :)




Rumah yang bersepah juga tidak dapat dielakkan :). It's a must!

11 comments:

  1. ehem..pandainya adam !!!..biasalah kanak2 bila bermain rumah pun bersepah.. :)

    ReplyDelete
  2. oh dah pandai guno gunting potong round shape yer..hebat..;)

    ReplyDelete
  3. pandai adam gunting..rumah bersepah mmg kemestian.lepas gunting buang dlm tong sampah ye adam..hehe..

    ReplyDelete
  4. anak saya tak pandai gunting kertas...hehe...berangan...kawen pun belum =)

    ReplyDelete
  5. rumah bersepah tk pe asalkan budak2 belajar kan ..

    ReplyDelete
  6. wah.. byknya mainan adam yer.. berbakul2..hihii..

    pandai adam gunting... actually, start ajar adam guna untuk utk buat camgini start umo brp yer

    ReplyDelete
  7. Tang n3 tanpa gambar like masakan tanpa garam tu sesungguhnya mak sgt2 setuju tp slalu gak mak buat!!

    Err..' tak baik makan garam banyak2. Sesekali rasa lauk tawar, kan baik utk kesihatan!' Miahahahahaha...halasan sungguh!

    ReplyDelete
  8. pandai dia menggunting ikut garisan..

    ReplyDelete
  9. salam mama adam. terima kasih sudi jenguk kami. Pasal GLA, ya ia lebih baik berbanding EPO. detail mama boleh baca kat dapuraulad, kan?

    ReplyDelete
  10. Pandai! Mklumlah.... Budak dh besar!

    @intan : baru aje... Rsanya bulan 11 aritu kot. Kira adam dah 3 tahun setengah

    @umi : owh... Sbb saya makan epo

    ReplyDelete
  11. heheh..bagus la..x ramai kanak2 sebaya adam boleh menggunting ikut garisan...well done adam..

    pasni da mama bleh ajar gunting2..jadi org pula ye :)

    ReplyDelete