Kisah Si Anak Ayam

Sudah lama tak beraktiviti dengan si hensem mama. Seekor anak ayam, anak burung atau kura-kura pun boleh....

Bahan-bahannya pun mudah saja : Lidi ais krim ( mama makan, nasib baik Adam tak suka flavour ni ), gam / selotep, magic colour, water colour / tempera paste, kertas lukisan.

Bahan-bahan yang senang dan sentiasa ada ni akan memudahkan kita untuk meluangkan masa bersama anak. Al-maklumlah, anak bujang ni, kul 1.00 am baru nak tido. Kalau diikutkan dia, nak main fight-fight aje. Larat ke nak berlawan? Huuu... At least, aktiviti macam ni, dapat lah juga berehat dalam 30 minit membuat sesuatu yang menyeronokkan.

Tekun.

Fokus pada tangan. Pencil grasping masih lemah. Itu pentingnya latihan motor halus. Supaya pencil grasping akan betul.

Lepas ni boleh cuci. Don't worry :)

Taraaaa.... Hasil akhir, lukis la sepasang kaki kat bawah tu. Malas dah nak snap :)

7 comments:

  1. Seronok la adam dpt main colour2 tu semua!

    ReplyDelete
  2. Seronok! Maklumla budak2. Dpt mandat nk berlengas

    ReplyDelete
  3. teringin nak ada baby la..hehehe

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum..
    dah follow cni,nnt jmput ler singgah ke blog liza plk yer. :)

    ReplyDelete
  5. @cikgu ma: hehe...

    @ummi : nnti sya singgah. Tq

    ReplyDelete
  6. seronoknye buat fun activity ngan anak...neway, slm perkenalan.. :)

    ReplyDelete
  7. fun jer aktiviti nie.meransang anak kreatif juga..tp aiman takde water colour.magic kaler pun jarang guna..

    ReplyDelete