Satu Hari Di Pagi Tahun Yang Baru

Entry ringkas di pagi tahun baru -- entry pekasam.

Adam bangun awal pagi. Daripada bangun tengok tv sahaja, mama ajak baca buku. Ok. Adam memang sukakan buku. Kalau ke book store, mesti dia akan request buku. Tapi, yang letihnya, laaaaammmmaaaa la dia memilih. 

Sebenarnya, mama harap la dia akan baca buku pagi-pagi hari ni. Taraaaaa.... dikumbahnya magic box mama, dan jumpa la tissue art. So, kami mulakan hari dengan bertisu-tisuan.




Habis bertisuan, mama try lagi ajak baca buku. Rasanya sudah lebih seminggu kami tidak mengadakan sebarang sesi read aloud. Walaupun research mengatakan bagus juga untuk read aloud walaupun anak tidak mahu membaca, mama rasa tak comfortable. Mama hanya akan membaca jika Adam mahu. 

Owh, request untuk baring-baring pula. So, mama ambil bantal dan blanket. Bentang blanket sahaja. Tak perlukan toto rasanya. Foam mat ini dah cukup selesa.

Akhirnya, Adam baca buku juga. Alhamdulillah. Owh... buku ini rupanya. Patutlah syiok je....




Bersambung dengan aktiviti bermain barang-barang permainan.

7 comments:

  1. untung adam ada mama yg best..:)

    ReplyDelete
  2. salam tahun baru 2012 jugak dr akak dan salam kenal juga..

    Pantai tu x leh mandi sebab ombak kuat...

    ReplyDelete
  3. Adarnadzmie : itu la... SIL selalu ajak g situ. Makan kepok lekor. Tapi, mama xnk sbb dia kata situ xleh mandi. Budak2 mesti nk mandi :)

    Fieda : harapannya supaya dia dapat kelebihan la sikit berbanding org lain. Ikut kemampuan la.... Ikut kan hati, macam2 la nak bagi. Cuma, kena ukur baju di badan sendiri la.... Semoga adam akan ingat selalu yang kami syangkan dia

    ReplyDelete
  4. Anak2 mak memang suka baca buku..x kisah la buku apapun..janji, dia mau membaca!

    ReplyDelete
  5. betul tu mak..... janji dia nak pegang buku. jgn allergic buku sudah...

    ReplyDelete