Money Money Money

Duit.. Money.. Ada? Macam mana nak dapat duit? Mama fetch Adam dari school awal arini. Mama cuti disebabkan oleh insiden yang lebih kurang macam ini. On the way balik, kami singgah ke McD. Drive thru aje.... Mama teringin nk makan sundae.

Mama tanya Adam, nak berapa ( saje tanya ). Satu. Ok. Satu untuk Adam, satu untuk mama. Satu large fries untuk dikongsi bersama. Adam kata " kita buy ice cream sorang satu. Abg tu, dia share dengan mama dia ". So, mama explain la... " kalau mama ada money, kita buy sorang satu. Kalau kita tak ada money, kita kena share ". Apa respond Adam? " Mama, Adam tak ada money pun. Next time, mama letak money dalam beg Adam ye ". Apa la si mama ni nak jawab. Macam ni lah " Haaaa... Sebab tu Adam kena study. Biar clever. Nnti, bila Adam dah big, boleh lah go to work. Kalau kita work, kita dapat money ". Psikologi untuk Adam yang masih tiada mood nak study.

" Ok la mama. Nnti Adam big, Adam dah work, Adam buy necklace yang bigggg utk mama ". Owh... Trharunya! Anak manja mama ni.

14 comments:

  1. hahaha rantai ems yg beso tu ye adam.hikhik..

    ReplyDelete
  2. Kisahnya.... Dh besar jangan lupa janji manismu. Wakakaka

    ReplyDelete
  3. suka je dgr adam smbang.. mesti dia jenis byk ckp kan.. ni yg xsabar nak tunggu alisha pandai ckp ni.. sy suka budak2 yg byk ckp..hihii

    ReplyDelete
  4. Intan : pandai sgt. Pandai ambik hati. Loyar buruk pun pandai.

    ReplyDelete
  5. wah... nanti dah ada rantai besar, mama adam boleh lah melawa sakan kan :)

    comel, je jawapan si adam

    ReplyDelete
  6. Cikgu normah : tu la..... Kasi saiz sauh kapal. Kalo x, xnmpk. Mama pakai tudung. Haaa

    ReplyDelete
  7. bagusnya...nak belikan mama necklace utk mama..ni mesti terdgr mama minta dari papa eh :p..eheh

    ReplyDelete
  8. Chii : hahahaha.... Almost strike!

    ReplyDelete
  9. Buy necklace yg biggggg jugak for untie mak ye adam!!

    Hihihi..

    P/s:Walaupun apa yg anak kita kata belum tentu benarnya, tp kita tetap bangga bila anak kita dah pandai berckp begitu kan?

    ReplyDelete
  10. Mak : betul!!!! Walaupun entah dia ingat tak bila besar nnti, at least, kita enjoy dulu niat suci dia

    ReplyDelete
  11. memang terharu sangat bila anak cakap mcm tu..

    ReplyDelete
  12. haha..comel lah adam..bagi necklace besar kat mama ey..=)

    ReplyDelete
  13. tak pun beli gelang emas sampai penuh ke lengan mama yer...hehe

    ReplyDelete