Budak Lelaki vs Budak Perempuan

Budak lelaki vs budak perempuan, ada beza ke? Permainan budak lelaki, girl tak boleh main ke? Di rumah mama, of course la tak ada barbie, dora or baby doll. Nama pun hanya ada seorang anak lelaki... Kalau robot tu, ada la.

Bila ajak mama main, Adam akan tanya sama ada mama tau main tak. Game ni girl boleh main tak. Kalau mama kesian kat Adam, mama kata lah mama tau main. Jika tak, mama kata, mama girl. So, Adam tak kan paksa mama main. Heeee.... Sebab Adam kata, permainan girl ialah barbie.

Bila main fight-fight pulak, Adam tak la terjun melompat atas mama. Main pun slow je. Sebab mama girl. Kalau main dengan papa, rasanya, kuuuusss semangat. Dia terjun, lompat atas papa dia. Nasib baik la papa jenis melayan. Heee...

Kalau kaler baju pulak, dulu mama suka pakaikan pink. Sebab nampak cute. Sekarang ni, Adam suka green. Pink untuk girl. Warna purple pun, kalau dark colour ok. Kalo light purple... Tak nak. Dia kata nampak funny. Hukkkk.

Kalau Adam minta mama tolong warna, Adam yang akan pilihkan warna untuk mama. Selalunya, Adam akan recommend colour pink je untuk mama. Warna macam brown, dia kata untuk boy saja.

Tapi, kalau bab memuji, Adam no 1. Kalau mama pakai baju or tudung baru, Adam yang akan puji dulu. Papa, kadang-kadang tak perasan pun. Tapi, Adam akan perasan. Siap puji-puji kasi kembang hidung lagi. Tq Adam.

6 comments:

  1. Salam kina..
    Dah besar Adam ye..dah panda ambil hati mama dia... Moga membesar dengan sebaik mungkin.. :)

    ReplyDelete
  2. itulah naluri semula jadi antara anak lelaki n pompuan....
    gud boy adam!!!!

    ReplyDelete
  3. Deru ombak : aaaa.. Pandai ambil hati

    Nza : naluri semula jadi...

    ReplyDelete
  4. comel adam..pandai ambil hati..pastu tahu bezakan mana sesuai utk girl n mana utk boy..pandai adam..:)

    ReplyDelete
  5. wahh..kecik2 da pandai puji ya..mesti kalo nampak perempuan cantik pun..adam suka kan..ehehe

    ReplyDelete
  6. Puan kutu : mulut dia mmg manis

    Chii : part tu lom lg... We'll see. Haha

    ReplyDelete