Sun Catcher Photo Frame And Sand Art

Ini our second sun catcher. Cantikkan? Hasil kerja Adam. Sebelum kering, hasilnya tak la secantik ini. Agak bertompok-tompok. Certain area tebal, nipis. Tapi, bila dah kering, wow! Cantik! Nanti mama letak photo ye.


Ini pula sand art yang Adam buat pada keesokan harinya. Yang ini, mama boleh berbangga la kot. Sebab, it's 100% Adam punya effort. All this while, mama yang kena peel kertas tu.




Hasilnya seperti ini.


Sikiiit je lagi. Selalunya, mama akan tolong siapkan. Tapi, from now on, tak nak dah. Kalau tak siap, later Adam kena siapkan sendiri. Mama won't buy a new one selagi tak siapkan projek terbengkalai. Weeee. Tiba masa untuk ajar Adam bersyukur. Syukur? Entahlah. Tapi yang pasti nilai murni la.

Juga kena ajar pasal tanggungjawab. Dulu Adam akan kemas toys dia lepas main. Semenjak dah besar ni, mama kena suruh berkali-kali. Kadang-kadang berkesan, selalunya tidak. Uhuuuu...

No comments:

Post a Comment