Moving Again?

Since mama memindahkan ruang study corner Adamrak buku Adam ) ke 2nd hall, Adam rarely reads books. Konon-konon sebab dekat dengan raya, so, mama sorok la rak buku Adam. Sorry ye sayang. Nanti mama move balik rak buku ke main hall. Huuu.....

Last month, mama beli la buku ini. Murah aje, RM6.90. Tapi, isinya bagus dan sangat simple. Ada stages. Reader 1 ni, utk very beginner. Semua ada sampai Reader 6. Bila naik stage, sentence dia pun complecated la sikit. Sesuai untuk budak-budak macam Adam. So, don't judge a book by it's price :)





Sebab kami baca slow and steady, sebulan jugak lah baru habis buku no 1 ni. Really slow, sebab, sekarang, Adam dah tak ketagih dengan iPad atau XBox, tapi main PSP pulak! Huuu.... Personally, mama memang x setuju budak-budak didedahkan dengan gajet2 macam ni. Leka. Tak nak belajar la...

Tapi, syukur. Adam sekarang rajin membaca. Walaupun cuma 5 minit. Actually, kami dapat la membaca 5 minit a session. Mama manage to get 2 sessions everyday. Dan... puas hati, sebab kami konsisten. TQ Adam... I loves you.

p/s : next week kita move to 2nd book. Sebab this week, mama nak bercerita pasal zoo, animal etc.

No comments:

Post a Comment