Phonic Discovery Reader 2


Buku no 2 ni, susah sikit nak habis. Maybe sebab ayat-ayat dia agak panjang sikit. So, susah mama nak consistent baca. Actually, tak la teruk sangat. Cuma, mama tak dapat nak baca everyday ikut cara yang betul. Kekadang, rasa susah nk sound up the alphabet. So, macam read a loud yang biasa. Sedangkan, mama nak practice phonic.

Nasib baik la Adam suka lagu-lagu phonic ni. Hari-hari nyanyi. So, mama tak la rasa bersalah sangat kalau tak practice phonic. 


Owh, belum habis lagi theme circus minggu ni. Mama takde material yang banyak. Video pun tak ada yang bagus. So, kita bergantung dengan gambar-gambar yang mama dapat google dari internet. Susah sikit kot Adam nak imagine. Kalau mama tanya, adalah sikit-sikit yang dia faham. Cuma, mama tak tau la samada Adam boleh imagine circus ni macam mana. Takde circus pun sekitar-sekitar sini...


Btw, mama tengah prepare some materials / ideas utk next week. Kita belajar preposition ye sayang :)

No comments:

Post a Comment