Main Card

Malam ni, Adam main train. Bosan main train, main pistol pulak. Tak nampak gaya macam nak menconteng-conteng pun hari ni.

Finally, Adam usung kotak card. Mama beli last month. 2 set. Mula-mula beli, macam Adam tak berapa berminat nak main. Lepas try kali pertama, sekarang, dia memang suka. Apatah lagi, bila mama dia sibuk memuji-muji. Budak kena puji, untuk bagi motivation. 

Kad ni, dekat box dia mention memang untuk budak 3+. Ok la.... Adam pun, dah almost 3. Animals shadow ni, Adam suka giler. Mula-mula, risau mungkin membazir, sebab, senang-senang je Adam match kan animal's shadow ni. So, takut ianya membosankan. Tapi game ni bagus. 



Yang ini, pasal shapes. Ini baru first time main. Untuk basic shapes, memang takde masalah. Cuma untuk shapes yang pelbagai, susah sikit. So, mama tak proceed dulu. Kita stop dulu.


Adam recognized buku ni sebagai star.

Photo frame ni pulak as circle.

So, nak kata salah pun, tak la salah sepenuhnya. Dia refer to the star and the sun.


Kita main satu round sahaja. Pastu, Adam main la apa pun.


p/s : nampak gaya, mama dah addicted utk beli cards la pulak ( sabar.... )

No comments:

Post a Comment