Bacalah Anakku

Masa balut buku semalam, Adam was very very very excited. Happy giler dia dapat banyak buku baru + 3 cd. Hahaha.... mama apa lagi, terasa berbaloi la menghabiskan duit gaji utk dia. Excitednya dia sampai semua buku nak dibaca semalam. Sempat menjenguk-jenguk ke buku Dibo. Vocab dalam buku2 tu, Adam dah tau. Cuma sebab buku tu sangat colourfull dan cantik, mama terpikat terus. Illustration dia besar dan smart. Boleh juga dibuat utk sesi mereka-reka cerita. Kira memang berbaloilah!

Kering air liur membaca Bacalah Anakku semalam. Dia teruja sampai mama kena habiskan baca semua buku tu. Adam ikut.

Hai.... inilah yang buat makin seronok nk beli buku. Seronok seronok dan seronok. Walaupun nampak macam main-main saja kita buat, tapi mama nampak kesannya. Insya Allah kesannya akan nampak dengan lebih jelas in years to come.

Yang penting, kita berjaya menghabiskan masa yang berkualiti bersama :D Konon la kan. Xde la masa hanya habis dengan berlingkar di depan tv.

No comments:

Post a Comment