My Wishlist - Sebelum Mama Terlupa

Ini ialah my wishlist. Supaya mama tak terlupa.....

  1. Puzzle - banyak dah beli. Lom start lagi. Ahahah
  2. Colouring
  3. Tanam pokok, nak tunjuk tree's transportation
  4. Excercise - macam2 nak buat. Mean time, cuma bawa g playground bila2 sempat :)( dalam kepala - hulahop, aerobic, joget2 sket )
  5. Origami - blom start lagi
  6. Sewing - felt cloth dah ada. Cuma masanya lom sesuai. X pandai lagi pegang jarum :D
  7. Cooking - hahahaha..... lom lagi
  8. Teakwando - bukan nak ajar fighting sangat, tapi more to social skills
  9. Muqaddam - huuuu...... nak beli muqaddam besar
  10. Sand art
  11. Music - piano - kalau ada rezeki ye sayang. Mahal ni....
  12. Map / globe / artlas
  13. Main chest - orang kata bagus utk IQ budak
  14. Photo editing / grafic design - ahaha.... yang ni, papa kene ajar. Dia kan sifu bab-bab ni
  15. Bela pet - ikan la kot. Adam suka kucing, tapi mama takut kucing. Cukup la kita main ngan kucing kat rumah wan.
  16. Ajar cari maklumat dalam internet / dictionary / encyclopedia
  17. Cycling - hehehe.... masa mama kecil dulu, mama ada 3 bycycles sekali gus. Tq wan.... and uncle2 sbb mereka x suka bikes. Semua mama rembat :) Sungguh bergaya masa itu dengan bikes yang hebat :D
  18. G library - seronok ni. Dulu wan bawa mama g library almost every weekend.
  19. Sign language - ini bagus untuk babies. Senang nak paham nanti. Maybe yang ni mama x buat. Entah. Sapa tau. Tiba2 memang mama buat one day. hmmmm
  20. Naik tren, bas ( huk3... macam tak aje.... nk g mana naik bas? )
  21. Field trip ke tempat-tempat yang sesuai utk budak2 - zoo, aquaria, musium, taman burung, taman rama2 etc -- huuuuu

ini yang terlintas setakat ini. List ini akan berpanjangan. Sabar ya Adam. Mama masih baru dan masih belajar. Sama2 kita cari aktiviti yang seronok untuk kita buat bersama :)

2 comments:

  1. Klu nk naik bas,xyah fkr jauh2..G klcc pun boleh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. school field trip, Adam dah naik bas dua kali. Tak yah la naik ngan mama =)

      Delete