5 Bulan Lagi

Adehhhh.... pantasnya masa berlalu. Sedar x sedar tinggal 5 bulan je lagi genap umur Adam 3 tahun. Hmmmm... macam mana ni. Budak ni dah besar ni. Cita-cita memang melangit. Tapi, yeahhhh.... one thing ni, mmg mama pegang. Kalo xde cita-cita, xkan ada pengisian. Kurang-kurang, xdpat gapai bintang, dapat cuit2 dahan pokok pun ok la. Dari dok melata di tanah. Ahahahh...


Lupa post mana. Nanti mama cari n linkkan. Mama target Adam pandai membaca dalam umur 3 tahun, dah start ngan mengaji ( sorry, lom start lagi nih.... wowowo, really really behind the schedule ), sebab kalo bleh nak khatam Quran sebelom naik sekolah. Bukan apa, orang yang Khatam Quran awal ni, fokus dan minda dia lebih tajam. Mana nak carik guru? Huuuu....


Aktiviti Adam lately alhamdulillah. Mama berjaya penuhkan. Macam-macam kita buat sesama sayang. Cuma mama perlu variety kan lagi. Dalam kepala, ada macam-macam aktiviti, maybe blom sesuai dengan masa. Owh, sangat2 teringin nak ajak Adam tanam pokok. Kene carik pasu la..... rumah x bertanah. Lagi, sangat2 teringin nak tanam pokok keladi air. Science class la konon. Nak tunjuk kaler pada badan pokok. Ohhhhh.... macam-macam idea ada. Tengoklah sayang, kita akan buat apa yang termampu. Ahahaha....


Umur 3 tahun hanyalah satu target. Kalau x tercapai, kita extend! Hahahaha. We can always extend. Xkan stop punya. New target ialah untuk ajar Adam melukis, sports, music. Insya Allah kalau ada rezeki. Mama n papa akan usahakan untuk beri jalan kepada Adam. 


Urmmm.... genap 3 tahun nnti kite recap ye. At least, mama ada record. Experience is the best teacher kan? You're my first baby. Mama pun belajar macam-macam. Next time, maybe mama can do better, who knows?



No comments:

Post a Comment