Key Words With Ladybird

Actually ada banyak buku-buku yang bagus yang ajar pasal keywords ni. Keywords are words yang paling kerap digunakan dalam english language. So, in the other word, if our children boleh master these keywords, insya Allah it will helps them to master the english language.

Ada banyak buku pasal keyword di pasaran. Ada juga big words yang memang mama minat. But i choose buku-buku ladybird untuk start. Why? Sebab ladybird ni dah establish. Ia nampak sangat menarik sebab each word di ajar dan diulang berkali-kali. Ia menggunakan look and say learning method. So, it will help Adam to learn faster.

Nampak macam minat Adam towards books dah kembali. In that case, i think i need to buy other keywords book as well. So, x la boring....

And maybe kene rearrange balik book shelf Adam. Bukan apa, when it's time to read, dia yang akan pilih buku. Kalau boleh, biarlah buku yang sesuai dengan umur. Banyak juga baby books kat situ. I don't know. Perhaps tak kisah? Nanti kene cari info pasal ini.

Tapi, kalau di fikir-fikirkan, buku-buku ni semuanya mahal. Sayang pulak bila teringat hampir separuh buku Adam mama dah buang sebab rosak kena banjir. Untuk galakkan anak main dengan buku, buku-buku memang diletak di tempat yang rendah. Mudah dicapai. Nasib baik dia pandai jaga buku. So, buku-buku tu, terjaga. Kalau ada yang jenis merosakkan buku, memang kene sorok la buku-buku tu.



Guide utk guna keyword. 
p/s : Buku Bacalah Anakku dah berhabuk di rak buku. Bila la nak start balik ni.... 

Owh yeah... nxt time nk update pasal banjir. Kene korek2 dulu mana pic masa banjir dulu.

No comments:

Post a Comment