I Leave It To Them

Baca tajuk ni, lain macam aje kan. Leave it to them? The teachers? Not totally. Of course la.... I'm still his best teacher. Coz i spent the most time with my son. Sekarang ni, memang xde dah baca-baca buku. Coz for my very very very hectic day at work, rasa x larat dah nak membaca. Nasib-nasib x baik, bawa balik lagi kerja opis ke rumah. Kesian Adam.

So, what we have now is, some quality conversation masa balik kerja. Perjalanan yang almost one hour, rasa cukup la. Terbaru, we had some conversation about traffic light. So sekarang, Adam sudah faham tentang traffic light.

Bila aje nampak lampu merah, he'll says " Mama, stop! Cannot move". Lampu hijau, " Mama move! Drive car.", sambil tersenyum-senyum utk side yang lampu merah. Hahaha... sini can move. Sana cannot! And... bila nampak lampu kuning, "Mama, be careful, be carefull. Nanti jatuh". Hahaha... So sweet. Pandai anak mama. Ops, anak manja mama.
One hour yang penuh dengan interesting conversation among us, rasa memang cukup utk Adam. He's like a sponge. Absorb apa-apa aje yang diajar. And... i'm proud to say that, i'm his best teacher ever. Even now, i dah fikir untuk jadi his study partner. Teman dia study... stay up bila nak exam. Hahaha... x sabar untuk Adam masuk sekolah!