Pesta Haloween

Trick or treat? Biasanya, haloween penuh dengab pumpkin je kan? Atau pun patung-patung ber costume. Kali ini, haaa... bukan costume! Tapi ada live show!


Nampak tak ketakutan pada wajah Adam? Mama pun berdebar juga. 



Bukan setakat patung ber costume yang ada di sini, zombie dan hantu hidup pun penuh berkeliaran di sini. Disokong dengan sound effect yang menyeramkan, memang meremang bulu roma.



Wahhhh!!! Mama ajak Adam naik train ni. Tapi, Adam tak nak. Cadangnya, mama nak naik bersama Adam dan Aleesya. 


Train ni tak panjang sangat. Tapi, tengok lah siapa drive train tu?


Train ni akan masuk ke dalam gua. Apa lah yang ada di dalam gua tu kan? Sebab, mama perhatikan budak-budak tutup telinga dan dipeluk ibu masing-masing sebaik sahaja keluar dari gua tersebut.


Haaaa.... nampak tak budak lelaki dalam gambar ni? Di gerabak akhir sorang-sorang. Macho nya! Tak takut pun.



Haaaa... ada face painting tau! Yang ini mama tak teringin nak tengok Adam buat. Tak ada feel langsung. Tapi, kalau Adam nak try, mama tak halang.

Ohoooo... masa mula-mula sampai, mama tak nampak ada ramai zombie. Tiba-tiba, kami terdengar Adam menjerit " Lari pa! Lari! Lari!!!!!".

Tau apa jadi? Seekor zombie sedang datang ke arah Adam dan papa dengan memegang kapak. Zombie tu tergamam sebab Adam ketakutan. Terhenti sekejap sebelum meneruskan perjalanan menghampiri Adam. Adam pun lari! Sambil minta bantuan papa untuk melakukan sesuatu. Nampak Adam yang ketakutan, zombie tu terus terhenti dan gelak. Haaaaahahaha!

Papa baca doa dan hembus kepada zombie - bantuan yang Adam minta tadi. Selepas dihembus, baru Adam lega sedikit.



Hihihi. Inilah kisah haloween kami. Mama dan adik nak bergambar dengan costume pun tak diberi. Nasib baik la Adam tak mengigau malamnya!

Sayangnya tak dapat ambil gambar banyak-banyak. Adam takut. Kami terpaksa beredar ;)

Syoknya Adik!


Wahhh... ini skill baru ni. Memang baru! Apa skill nya? Haaa... memanjat? Ermmm... ye la kot. Memanjat di cermin pada aras yang tinggi. Kalau mama, hohoho gayat!


Nampak gaya Aleesya selamba je. Ishhhh... mama yang ngeri.

Selamba je adik.


Sementara adik berseronok, abang melayan perasaan sambil menunggu makanan. Hihihi.

Seronoknya makan! Apa jadi selepas makan?
.
.
.
.
.


Hohoho! Ini tempat makan favourite kami :)

Lembing Merah Menyala


Lembing ni belinya selepas sport's day 2014 tadika Adam hari tu. Dua bulan dah berlalu. Selepas separuh hari bersukan, kami jalan-jalan dan makan-makan. Sampai di satu kedai, Adam terberkenan dengan sesuatu. Apa tu? Lembing!



Senyum je sales girl kat kedai bila Adam beli lembing ni. Macam-macam bentuk ada. Ini semua untuk haloween la agaknya.

Macam mana bawa lembing di mall? Pegang je la. Cuma masa ke supermarket, boleh la letak dalam troli. Bersama dua beradik.

Macam mana Adam main di rumah? Haaa.... Adam main jauh-jauh. Itu pun, bukan boleh beraksi sangat. Takut terkena pasu ke apa. Terkena Aleesya? Insya Allah tidak. Setakat ini, Adam mendengar kata. Main hanya apabila adik tiada berdekatan.

Baby Genit


Ini gambar bulan September 2014. Nampak tembam kan Aleesya ni. Kadang pandang macam debab. Kadang nampak kurus. Kadang macam kecil je. Haaaa... 

Itu realitinya. Saudara-mara jauh pun terkejut melihat Aleesya. Tengok dalam gambar, masing-masing menjangkakan Aleesya ni besar. Ada yang menghadiahkan baju. Memang besar la. Nasib baik besar, boleh la mama simpan dulu. Kalau kecil, bukan rezeki Aleesya la jawabnya.

Bila berdepan, " Kecil aje budak nya! ". Hihihihi. Pernah ke mama kata Aleesya ni besar? Tak pernah rasanya. Sekarang Aleesya 13 bulan. Beratnya baru 7.5kg. Haaa... genit aje si baby ni. Mungkin angle ambil gambar yang nampak besar? Mungkinkah?

Suasana Bising Tidak Mengganggu


Lena Aleesya tidur. Mengantuk sangat dah. Suasana di sini bising. Gamat yang amat. Memang bukan tempat untuk baby. 

Bawa Adam main game. Tempat game memang bising kan. Sekejap je mama duduk dengan Aleesya di sini. Kemudian, mama tolak la stroller jalan-jalan. Kesian pula dengan keriuhan yang ada. 

Pusing-pusing, balik semula ke tempat yang sama. Menunggu Adam dan papa. Puas hati Adam. Senyum manis!

Sekarang, masa yang ditunggu-tunggu. Masa untuk makan. Hihihi.