1 Kesiannya Aleesya

Tiap kali Adam nampak mama buka my-adam, dia akan baca " my adam ". Budak dah pandai membaca kan! Tapi.... ada tambahan. " Kesian Aleesya ".

Agak-agak, apa pasal Adam rasa kesian dekat Aleesya? Haaaaa.... MA tanya la Adam.

" Kenapa kesian dekat Aleesya? ".

" Kesian sebab tak ada my-aleesya ".

Wahhhh!!! Semua benda nak share dengan adik kan.

" Boleh tak mama tulis my-aleesya kecik-kecik bawah my-adam? ".

Jawapannya tentulah boleh! Tunggu ya Adam :)

4 Perkembangan Aleesya 6 Bulan

 

Aleesya dah nak masuk 7 bulan dah. Tapi entry ni untuk 6 bulan :)

Alhamdulillah, 22 Mac 2014 Aleesya genap 6 bulan. Bersyukur juga kerana 6 bulan pertama Aleesya berjaya disusukan dengan susu ibu sepenuhnya! Gembira! Sebab, untuk menyusu badan sepenuhnya, bukan hanya supply susu yang menjadi penyebab. Ibu kena kuat semangat. Kalau tak, awal-awal dah surrender. Hihihi.

Enam bulan, princess ni memang dah mula rajin angkat bontot. Tapi, nak masuk 7 bulan ni pun masih sama lagi. Tak de la nampak tanda-tanda nak merangkak lagi. Cumanya, ligat la berpusing-pusing. Sedar-sedar berubah kedudukan. Aishhhh...

Ini memaksa kami untuk berpindah tempat tidur. Hihihi. Nasib baik la bilik ni besar. Jadi, tak perlulah bermaustautin di ruang tamu. Empat beranak tidur di bawah sahaja. Katil baby? Jangan harap la Aleesya nak tidur sana. 

Mulut Aleesya juga semakin ramah. Yang best nya, pandainya keluarkan suara manja-manja. Halus dan bersopan-santun. Itu lah bila anti Hajar datang dengan grandmother wan, diorang rasa seronoknya mendengar suara halus Aleesya. Tak macam suara Hanif yang gegak gempita :D

Tapi, itu lakonan semata. Lakonan semasa happy. Cuba semasa nak ditinggalkan sebab nak masak. Mula-mula memang suara halus keluar. Kalau tak dilayan, haaaaa.... sama lah gegak gempita macam Hanif. Ahahhaha.

Di usia 6 bulan juga, Aleesya telah ditukarkan nursery! Yeayyyy! Masuk nursery Adam dulu. Lega. Alhamdulillah.  Memang dulu nak masukkan ke sini, tapi, senantiasa la penuh. Akhirnya ada rezeki kami. 

Next entry kita sambung lagi. Insya allah. Kena rajin menulis ni. Nanti hilang mood kenangan indah membesarkan anak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...